ГоловнаАрхiв номерiв2008Том 16, випуск 4 (57)Проблеми формування феномену обмеженої здатності до інтеграції в суспільство у психічнохворих
Назва статтi Проблеми формування феномену обмеженої здатності до інтеграції в суспільство у психічнохворих
Автори Гуменюк Л. Н.
З рубрики ДІАГНОСТИКА ТА ТЕРАПІЯ ПСИХІЧНИХ РОЗЛАДІВ
Рiк 2008 Номер журналу Том 16, випуск 4 (57) Сторінки 25-27
Тип статті Наукова стаття Індекс УДК 616.89 Індекс ББК -
Анотацiя В роботі висвітлені проблеми формування феномену обмеженої здатності до інтеграції в суспільство (ОЗІС) у психічнохворих. ОЗІС розглядається як стресова ситуація, що викликає загрозу біологічному, соціальному і особистісному існуванню людини. Психотравмуюча дія ОЗІС приводить до виникнення дезадаптації і до розвитку порушень соціально- психологічних відносин, що стає базою для розгортання цілісної картини соціальної недостатності. Робиться висновок, що метою соціально-психологічної адаптації хворих з ОЗІС є напрацювання особистісних якостей, необхідних для соціально незалежного життя в суспільстві.
Ключовi слова -
Доступ до повної статтi pdf Скачати
Перелiк
використаної
лiтератури
1. Охрана психического здоровья в мире. Проблемы и приоритеты в развивающихся странах / Р. Дежарле, Л. Айзенберг, Б. Гуд, А. Кляйнман — К.: Сфера, 2001. — 563 с.
2. Гуменюк Л. Н. Дисфункциональность семьи как предиспозиционный фактор формирования синдрома глубокой социальной дезадаптации // Архів психіатрії. — 2007. — Т. 13, №№ 1–2 (48–49).
3. Гуменюк Л. Н. Аспекты психопатологии и качества жизни при глубокой социальной дезадаптации // Таврический журнал психиатрии. — 2007. — Т. 11, № 3 (40). — С.76—80.